Forum Gildii Darkness
Skoro mniej więcej wiemy jak będzie wyglądać rada rządząca, a przy najmniej wiemy że na pewno będą w niej dyplomaci (najlepiej trzech), to nie należy zwlekać tylko szybko ich wybrać. Osoba taka będzie miała za zadanie obserwować jak rozwijają się wszystkie gildie, chodzić po ich forach, i wybierać te, które trzeba będzie eliminować jeśli będą jakimś zagrożeniem dla nas po pewnym czasie, już na samym początku! (ewentualnie sojusze czy pakty)
W tym temacie niech się zgłoszą osoby które chcą być "usadzone" na stanowisko dyplomaty, a następnie cała gildia się wypowie co o nich sądzi.
Aby dodać wam otuchy i pewności siebie ja pierwszy zgłoszę się na to stanowisko.
Po co az 3 dyplomatow?
Mysle ze 1 wystarczy a dodatkowe funkcje dyplomatyczne moze pelnic tez z-ca szefa, wiec jesli reszta jest za - to ty mozesz byc 1 dyplomata a reszte skladu rady trzeba bedzie ustalic.
A tak apropo - masz jakies doswiadczenie w tym kierunku? bo osoby na poszczegolnych stanowiskach powinny byc odpowiednio do nich przygotowane
Zgadzam się, 3 dyplomatów to za dużo, wystarczy jeden. Lider i ewentualny jego zastępca również zajmowaliby się dyplomacją. Myślę, że jeszcze za wcześnie na wybór większej ilość osób zajmujących się dyplomacją, bo gra nie rozwinęła się jeszcze wystarczająco. Dopiero za 2 tygodnie zobaczymy jakie siły polityczne wyrosły i z którymi trzeba się liczyć. Dużo ludzi zamieni się w farmy i wtedy będzie dopiero coś wiadomo.
Ostatnio edytowany przez artiem (30.10.2007 10:11:57)
Sądzę że powinno ich być jednak dwóch, jest to większa szansa że jeśli nie będzie pierwszego, można się skontaktować z drugim.
Jeśli chodzi o "test" jestem również za, niestety dzisiaj wyjeżdżam, nie będzie mnie do niedzieli (jeśli chodzi o rozwój to mam zastępce który będzie mnie rozwijał i zna sie na grze, niestety większych zadań wolę jej nie zlecać)
Jeśli chodzi o doświadczenie, zdecydowanie więcej posiadam i wykorzystuje je w realu, natomiast jeśli chodzi o kontakty w sieci również nie mam z tym problemów. (Miałem kiedyś gildię w tego typu grze i innych rodzajach).
Jeśli posiadasz jakieś wątpliwości mogę Ci bardziej rozwinąć moje "podanie".
Jednak jak napisałem w grze będę pełni aktywny dopiero od następnego tygodnia
Ostatnio edytowany przez Dajmoon (30.10.2007 15:00:08)
Tutaj najlepiej spisywałby się system, który określić można by jako Dyktatura Demokratyczna. W demokratycznych wyborach na określony ustawowo okres wybiera się Dyktatora (razem z jego podwładnymi, czyli ekipą rządzącą). Po upływie w/w okresu mamy kolejne demokratyczne wybory . Oczywiście nie ma ograniczenia ilości kadencji ;P
Dwóch dyplomatów starczy wg. mnie jak przedmówcy - też uważam że Lider może pełnić tą funkcje, a nawet jako nasz przywódca ma nasze zaufanie a co za tym idzie autorytet ;] więc ta osoba nawet niech to będą funkcje pomocnicze dyplomaty też powinna w tym uczestniczyć. Mam nadzieje że w miare zrozumiale napisałem to co miałem napisać