Forum Gildii Darkness
Uważam, że dobrym pomysłem byłoby stworzenie Rady Rządzącej, która miałaby za zadanie reprezentować Gildię w różnych elementach gry. Przed wyborem należałoby się zastanowić jakie pozycje są w Gildii potrzebne tj. żeby nie było osób pełniących "martwe" funkcje.
Proponuję następujący układ:
Lider Gildii - tego już mamy
Dyplomata - zajmowałby się rozmowami i negocjacjami z innymi gildiami i graczami
Dyplomata - zajmowałby się rozmowami i negocjacjami z innymi gildiami i graczami
...dalej, czekam na wasze proozycje.
Propnuję też, aby wybory do Rady Rządzącej odbywały sie cyklicznie i w demokratycznych wyborach.
jestem zdecydowanie za utworzeniem rady. tylko nie wiem czy 5 osób starczy. moim zdaniem powinno być 7. nowym stanowiskiem w radzie powinien być np. zastępca szefa.
Więc może tak:
1. Zastępca Lidera - reprezentacja Gildii w razie nieobecności Lidera
2. Dyplomata I - rozmowy i negocjacje z innymi
3. Dyplomata II - rozmowy i negocjacje z innymi
4. Egzekutor - protokołowanie dziennych wartości punktowych dla wszystkich członków gildii i zgłaszanie do Lidera tych nieaktywnych
5. Dowódca Wojsk - gracz nastawiony głównie na rozwijanie potęgi militarnej, reagujący na wszelkie przejawy przemocy nad słabszymi graczami w Gildii
6. Skarbnik - (to jest tylko bardzo luźna propozycja) zbierałby fundusze i wzmacniał równocześnie swoje zabezpieczenia, dysponował zasobami pomiędzy potrzebującymi graczami
Myślę, że tyle by wystarczyło.
Ja bym jeszcze dodał generałow dowodzacych i koordynujacych dzialania w kazdym rejonie swiata(kontynecie). Np. Europa zach itd. Polska oddzielnie bo znam z doswiadczenia ze tam jest goraco. Generał kazdego regionu milalby kontakt z liderem i glownym generalem.
1. Co do rady proponowałbym następujący układ
Dowódca
WC Dowódca
Dyplomata
Dyplomata
Rekrutant
Koordynator wojsk
2. Mapa jest, temat jest, tylko się wpisywać
3. Limit graczy np 50 osób, i przyjmowanie chętnych na zasadzie "silniejszy wygryza słabszego. Jeśli za tym ograniczeniem weszłoby w życie postanowienie o utworzeniu akademii, limit punktowy dla osób z poza sojuszu (akademii) byłby wyższy niż 30 miejsce, a osoby z akademii po osiąknięciu pułapu punktowego osoby z 40 miejsca przechodziły by do głównego. Osoba z 50 automatycznie przechodzi do akademii. Lista osób w sojuszu i akademii aktualizowana byłaby np. raz w tygodniu.
4. Co do wyznaczenia okręgów, to chyba lepiej byłoby posługiwać się kontynentami.