Darkness

Forum Gildii Darkness

• Nie jesteś zalogowany.
  • Polecamy: Moda

Ogłoszenie

05.11.2007 Do 11.11.2007 wszyscy mają mieć co najmniej 2000 punktów.

#1 28.10.2007 08:03:39

maziasty

WebMaster

Punktów :   

Rada Rządząca - funkcje

Uważam, że dobrym pomysłem byłoby stworzenie Rady Rządzącej, która miałaby za zadanie reprezentować Gildię w różnych elementach gry. Przed wyborem należałoby się zastanowić jakie pozycje są w Gildii potrzebne tj. żeby nie było osób pełniących "martwe" funkcje.

Proponuję następujący układ:
Lider Gildii - tego już mamy
Dyplomata - zajmowałby się rozmowami i negocjacjami z innymi gildiami i graczami
Dyplomata - zajmowałby się rozmowami i negocjacjami z innymi gildiami i graczami
...dalej, czekam na wasze proozycje.

Propnuję też, aby wybory do Rady Rządzącej odbywały sie cyklicznie i w demokratycznych wyborach.

#2 28.10.2007 11:24:34

NikeVee

Lider Gildii

Punktów :   

Re: Rada Rządząca - funkcje

Jestem Za.
Trzeba zwołać radę, z ilu osób ma się składać?
Ja proponował bym 5 osób.

#3 28.10.2007 11:28:24

maziasty

WebMaster

Punktów :   

Na jakich stanowiskach?

#4 28.10.2007 12:46:07

NikeVee

Lider Gildii

Punktów :   

Siema

1. Szef
2. Dyplomata
3. Dyplomata
4. Osoba która rekrutuje nowych członków.
5. Osoba która gromadzi wojsko, i atakuje podaną osobę która nam szkodzi.

Nawiasem: Trochu Psilonów się zarejerstrowało, a nikt tu nie pisze...... 

#5 28.10.2007 13:13:40

maziasty

WebMaster

Punktów :   

mógłbyś opisać czym miałaby zajmować się każda z wymienionych osób?

#6 28.10.2007 13:22:31

Wojtimen

Demon

Punktów :   

jestem zdecydowanie za utworzeniem rady. tylko nie wiem czy 5 osób starczy. moim zdaniem powinno być 7.  nowym stanowiskiem w radzie powinien być np. zastępca szefa.

Niemożliwe to tylko wielkie słowo rzucone na wiatr przez maluczkich, którzy godzą się z naturalną koleją rzeczy, zamiast wykrzesać siły, by ją zmienić. Niemożliwe to nie fakt. To jedynie opinia. Niemożliwe to nie deklaracja. To wyzwanie. Niemożliwe to potencjał możliwości. Niemożliwe jest chwilowe...

"Impossible is Nothing"

#7 28.10.2007 17:01:13

maziasty

WebMaster

Punktów :   

Więc może tak:
1. Zastępca Lidera - reprezentacja Gildii w razie nieobecności Lidera
2. Dyplomata I - rozmowy i negocjacje z innymi
3. Dyplomata II - rozmowy i negocjacje z innymi
4. Egzekutor - protokołowanie dziennych wartości punktowych dla wszystkich członków gildii i zgłaszanie do Lidera tych nieaktywnych
5. Dowódca Wojsk - gracz nastawiony głównie na rozwijanie potęgi militarnej, reagujący na wszelkie przejawy przemocy nad słabszymi graczami w Gildii
6. Skarbnik - (to jest tylko bardzo luźna propozycja) zbierałby fundusze i wzmacniał równocześnie swoje zabezpieczenia, dysponował zasobami pomiędzy potrzebującymi graczami

Myślę, że tyle by wystarczyło.

#8 28.10.2007 17:26:09

Meister

Demon

Punktów :   

Ja bym jeszcze dodał generałow dowodzacych i koordynujacych dzialania w kazdym rejonie swiata(kontynecie). Np. Europa zach itd. Polska oddzielnie bo znam z doswiadczenia ze tam jest goraco. Generał kazdego regionu milalby kontakt z liderem i glownym generalem.

#9 28.10.2007 17:28:17

maziasty

WebMaster

Punktów :   

Bardzo dobry pomysł, ale myślę, że będą trudności z określeniem położenia wszystkich nas na mapie.

#10 28.10.2007 17:31:18

Meister

Demon

Punktów :   

Najlepiej jakby kazdy napisal gdzie jest. Wybierzemy generalow i oni beda odpowiedzialni za regiony i kazdy bedzie wiedzial do kogo sie zglosic;)

#11 28.10.2007 17:51:06

Meister

Demon

Punktów :   

No to zaczne od siebie moja pozycja to Ameryka Północna-Kanada-Półwysep Labrador

#12 28.10.2007 18:07:22

maziasty

WebMaster

Punktów :   

To zaznacz się na mapie. http://tnij.org/darkness

#13 28.10.2007 18:35:54

Meister

Demon

Punktów :   

jak zaznacze siebie to nie ma Ciebie;/

#14 28.10.2007 21:45:29

Dajmoon

Demon

Punktów :   

Zdecydowanie jestem za utworzeniem rady, tylko te funkcje muszą pełnić osoby dosyć aktywne w grze... sądzę że powinny zacząć się zgłaszać osoby które chciałyby pełnić dane funkcję.

#15 29.10.2007 12:26:09

Tolkien

Demon

Punktów :   

1. Co do rady proponowałbym następujący układ
Dowódca
WC Dowódca
Dyplomata
Dyplomata
Rekrutant
Koordynator wojsk
2. Mapa jest, temat jest, tylko się wpisywać
3. Limit graczy np 50 osób, i przyjmowanie chętnych na zasadzie "silniejszy wygryza słabszego. Jeśli za tym ograniczeniem weszłoby w życie postanowienie o utworzeniu akademii, limit punktowy dla osób z poza sojuszu (akademii) byłby wyższy niż 30 miejsce, a osoby z akademii po osiąknięciu pułapu punktowego osoby z 40 miejsca przechodziły by do głównego. Osoba z 50 automatycznie przechodzi do akademii. Lista osób w sojuszu i akademii aktualizowana byłaby np. raz w tygodniu.
4. Co do wyznaczenia okręgów, to chyba lepiej byłoby posługiwać się kontynentami.

Stopka forum

RSS