Forum Gildii Darkness
Szanowni Psiloni,
Kolejnym problemem który istnieje w wieloosobowej gildii jest bierność graczy.
Otóż jest nas około 100, a aktywność przejawia zaledwie kilku.
Co rozumię przez Aktywność?:
Udzielanie się na Forum - Daj się poznać - ważne dla użytkowników którzy jeszcze nie mają rozwiniętej cyvilli, Psilona oraz armii
Aktywność bojowa (zwłaszcza Anihilatorzy) - oddanie armii do dyspozycji generała - pomoc militarna
Aktywność inwigilayjna (zwłaszcza Transfalowcy) - dostarczanie informacji - szpiegostwo - gnębienie ofiar bez użycia armii
Aktywność Ekonomiczna (zwłaszcza Kreatorzy) - dostarczanie surowców graczom pokrzywdzonym przez wojnę oraz w trakcie strategicznych posunięć
Surowo to zabrzmi ale doprawdy nie potrzebujemy biernych graczy którzy są na liście ze względu na ochronny klosz którym ich otaczamy.
Skoro są nie aktywni są nieprzydatni - nie przydają się w wojnie a świadczą o gildii
Czystym przykładem są działania wojenne prowadzone w rejonach ameryki z tego co słyszę jest was tam tylko 4-5 czy nie powinno być więcej?
Jeśli zamierzamy trzymać takich ludzi to proponuje przydzielić takim nieśmiałkom dyspozytora który będzie im wydawał rozkazy skoro sami nie umią o to zadbać. Jak ktoś sie nie posłucha wyleci za niesubordynację.
Spoko, tylko ja mam jeden problem - do najblizszego czlonka gildii mam 16 godzin (chyb ze jest ktos blizej kto nie jest na mapie) tak wiec informacji o moich atakach nie udzielam, ale regularnie gnebie tych co sa na satelicie u mnie (teraz wszyscy maja 0 wojska ^^). Jezeli bedziecie potrzebowac informacji o ludziach oddalonych ode mnie o 1,5 godz to piszcie (moja lokalizacja to poludnie DR Congo).