Darkness

Forum Gildii Darkness

• Nie jesteś zalogowany.
  • Polecamy: Gry

Ogłoszenie

05.11.2007 Do 11.11.2007 wszyscy mają mieć co najmniej 2000 punktów.

#1 04.11.2007 19:18:10

Zneth

Demon

Punktów :   

odszpiegowywanie II

Witam,

Część pierwsza odszpiegowywania (podział informacji) jest w toku realizacji.

Zostaje jeszcze część druga - Ostrożny nabór

Proponuję w tym wątku ustalić bardzo mocną procedurę przyjmowania nowych Współbratymców.

moje pomysły na chwilę obecną to:
etap I - selekcja przez ocenę podania
etap II - badanie przeszłości kandydata - w jakiej był gildii jak mu sie dotychczas powodziło jakie utrzymuje stosunki z resztą świata
etap ten będzie wymagał weryfikacji im więcej danych zostanie potwierdzonych tym lepiej
etap III - aplikant podda się dobrowolnej inwigilacji, infiltracji cyvilli, infiltracji armii - w celu pozyskania jak największej ilości informacji
etap IV - aplikant zostanie poddany próbie zdatności (odda armię - Anihilator, zdobedzie informacje - Transfalowiec, odda zasoby - Kreator)
etap V - aplikant zostanie przyjęty o gildii i dostanie uprawnienia do strefy III w której bedzie odbywał staż i służył starszym członkom gildii dopóki nie zostanie pełnoprawnym członkiem i zdobędzie dostęp do strefy II

sama taka wieloetapowa procedura przyjęcia powinna odstraszać potencjalnych szpiegów oraz gwarantować pozyskanie tylko najwyższej jakości członków

#2 04.11.2007 20:01:43

Zaphood

Demon

Punktów :   

Re: odszpiegowywanie II

Bardzo dobry pomysl tylko trzeba nam wiecej ludzi chetnych, ktorzy beda mieli czas na kontrolowanie tego ja moge sie zajac poborowymi z afryki jak sie kiedys znajda...

#3 04.11.2007 20:11:36

Slick

Demon

Punktów :   

wreszcie dzieje sie cos ciekawego - pozostaje tylko czekac na wypowiedz Rady - i moze jakies dodatkowe stanowiska?

#4 04.11.2007 20:15:05

artiem

Demon

Punktów :   

Wypowiadając się za siebie (a nie za Radę) uważam, że pomysł jest fajny, ale prawie nie do wykonania .

#5 04.11.2007 20:38:49

Zneth

Demon

Punktów :   

dlaczego tak uważasz?

naborem powinien zająć się jakiś zaufany transfalowiec i najlepiej jakby opisywał postęp procedury w temacie z podaniem

pozatym prawdziwą wartość mają osiągnięcia uważane za niewykonalne

nie powinniśmy się poddawać bez próby

Ostatnio edytowany przez Zneth (04.11.2007 20:40:22)

#6 04.11.2007 23:02:45

boiledegg

Demon

Punktów :   

Zneth napisał:

etap III - aplikant podda się dobrowolnej inwigilacji, infiltracji cyvilli, infiltracji armii - w celu pozyskania jak największej ilości informacji

etap IV - aplikant zostanie poddany próbie zdatności (odda armię - Anihilator, zdobedzie informacje - Transfalowiec, odda zasoby - Kreator)
etap V - aplikant zostanie przyjęty o gildii i dostanie uprawnienia do strefy III w której bedzie odbywał staż i służył starszym członkom gildii dopóki nie zostanie pełnoprawnym członkiem i zdobędzie dostęp do strefy II
sama taka wieloetapowa procedura przyjęcia powinna odstraszać potencjalnych szpiegów oraz gwarantować pozyskanie tylko najwyższej jakości członków

Jakosc czlonka nie zalezy od ilosci kontroli na nim wykonanych. Nie sadze by jakikolwiek jakosci czlonek zechcialby wytrzymac taka procedure a co dopiero czlonek wysokiej jakosci - ten jest swiadomy swojej wartosci i nie bedzie zadowolony z proby zdatnosci, jakiegos stazu[?] a juz na pewno nie ze sluzby[?] dla starych czlonkow.

#7 05.11.2007 13:07:24

Zneth

Demon

Punktów :   

No i właśnie.

Widzisz tutaj naturalną barierę. Nie tyle fizyczną ile psychiczną.

Nie szukamy cukierkowych księżniczek.

#8 05.11.2007 13:35:27

boiledegg

Demon

Punktów :   

Jak szukasz paziow do sluzby o silnej psychice to prosze bardzo. Tylko nie wiem na czym polegac ma ta twoja sluzba? Bedzie klikac za mnie? Jakos teraz nikt mi nie sluzy i wole zeby tak zostalo.

#9 05.11.2007 16:53:19

maziasty

WebMaster

Punktów :   

myślę, że wzrost biurokracji przyczyni się tym samym do wzrostu problemów.

#10 05.11.2007 20:29:26

Zneth

Demon

Punktów :   

boiledegg napisał:

Jak szukasz paziow do sluzby o silnej psychice to prosze bardzo. Tylko nie wiem na czym polegac ma ta twoja sluzba? Bedzie klikac za mnie? Jakos teraz nikt mi nie sluzy i wole zeby tak zostalo.

tu nie chodzi o służbe tu chodzi o wykonywanie misji zleconych na poziomie aby taki nowo przyjęty miał okazje sie wykazać misje są nieobowiązkowe ale wykonując takowe szybciej zdobędzie zaufanie czyż nie?

#11 05.11.2007 20:35:05

Slick

Demon

Punktów :   

a ja mysle ze uporzadkowanie wszystkiego postawiloby gildie na nogi

#12 05.11.2007 22:00:03

boiledegg

Demon

Punktów :   

Zneth napisał:

tu nie chodzi o służbe

jak nie o sluzbe to o co?

Zneth napisał:

bedzie odbywał staż i służył starszym członkom gildii

Moze jeszcze nalozyc na nich podatek

#13 06.11.2007 14:34:07

maziasty

WebMaster

Punktów :   

niezły pomysł

#14 06.11.2007 14:39:50

Aniol_Ciemnosci

Demon

Punktów :   

odnosnie nowych czlonow to jaestem na tak ale musimy to uwaznie na prawde robic
poza tym mozna sie tez skupic nad graczami ktroyz pozakladali gildie i maja po paru czlonkow 2- 5 wtedy mozemyz  nimi wejsc w dyplomacje o polaczenie gildii pod nasza nazwa

A i prosba do naszych czlonkow czasami jak czytam wasze posty to ............. jak nie macie zadnych dobrych pomyslow to po kij pisac cokolwiek............. zeby miec dobra frekwencje na forum

Ostatnio edytowany przez Aniol_Ciemnosci (06.11.2007 14:42:24)

#15 07.11.2007 17:30:10

Hmajus

Demon

Punktów :   

etap I - selekcja przez ocenę podania

Spoko - popieram w pełni

etap II - badanie przeszłości kandydata - w jakiej był gildii jak mu sie dotychczas powodziło jakie utrzymuje stosunki z resztą świata
etap ten będzie wymagał weryfikacji im więcej danych zostanie potwierdzonych tym lepiej

Pamiętacie że to jest internet ? Zmienić tutaj tożsamość nie jest aż tak trudno - nawet jeśli chodzi o ip i inne dane. Więc tu moje pytanie - jak ?

Skoro zgadzamy sie na inwigilację wewnętrzną to chyba nie powinno być z tym problemu

Rozumiem że armia pójdzie dla dowódcy, informacje dla rady a zasoby dla najbardziej potrzebującego ? Chodzi o to że ogólnie pojęte dobra od takiego delikwenta mają iść na rozwój gildii tak ?

Stopka forum

RSS