Darkness

Forum Gildii Darkness

• Nie jesteś zalogowany.
  • Polecamy: Komputery

Ogłoszenie

05.11.2007 Do 11.11.2007 wszyscy mają mieć co najmniej 2000 punktów.

#1 02.11.2007 11:53:37

Zneth

Demon

Punktów :   

odszpiegowywanie

Cóż, fakt że jesteśmy na drugim miejscu, jesteśmy liczebną gildią i ostatnio rekrutacja była prowadzona dość intensywnie, pozwala mi założyć że w naszych szeregach może znajdować sie szpieg lub nawet kilka...

było by głupotą ze strony innych gildii nie prowadzić takiej działalności.

W związku z tym mam parę propozycji które powinny nie tyle uchronić co utrudnić wyciek informacji.

Prowadźmy klasyfikację informacji. - im bardziej pożądane przez konkurencję tym większy poziom tajności. Do informacji niech mają dostęp osoby z odpowiednimi uprawnieniami.

Prowadźmy ostrożny nabór - nie tyle w chwili obecnej co  przyszłości, procedura przyjmowania nowych członków powinna być wyzwaniem oraz eliminować potencjalnych szpiegów.

Nie prowadźmy wewnętrznych działań inwigilacyjnych - wiem że to dziwnie brzmi ale kiedy padają podejrzenia i wzajemne oskarżenia społeczność się rozbija a powinno być odwrotnie. zacieśniajmy więzi. lojalność i zaufanie załatwią sprawę.

Współczuję wszystkim szpiegom ich niewdzięcznej roboty. Zostają wydaleni z własnej gildii i każe im się zdobywać informacje które notabene mają małe znaczenie przez cały okres gry.
Zapisali się by grać i czerpać z tego przyjemność a w zamian mają okazję ciężko pracować wśród ludzi którzy dobrze się bawią.

Ostatnio edytowany przez Zneth (02.11.2007 11:54:24)

#2 02.11.2007 12:00:24

dziadek3

Demon

Punktów :   

Re: odszpiegowywanie

co z tego ze beda nas szpiegowali - jak przegladam nasze forum to niema informacji ktore by mogli wykozystac  przeciwko nam

#3 02.11.2007 12:04:42

artiem

Demon

Punktów :   

rzeczywiscie informacji jest niewiele, ale wraz z poczatkiem bardziej zawzietych wojen zaczna sie pojawiac - np o zdolnosciach bojowych graczy/gildii, planach atakow i strategii

#4 02.11.2007 15:05:46

Slick

Demon

Punktów :   

Utworzenie dzialu lub dzialow gdzie dostep beda mieli wybrani czlonkowie gildii zalatwi sprawe o ile szpieg nie bedzie na tyle cwany zeby dostac sie i tam.
Np 1 dzial moglby to byc - Gl Siedziba Rady gdzie dostep beda mieli czlonkowie rady a takze wazne postacie poszczegolnych okregow a nad 2 dzialem to jeszcze mozna sie zastanowic

#5 02.11.2007 15:08:50

dziadek3

Demon

Punktów :   

dywagujac - a jak szpieg jest w radzie to lezymy

#6 02.11.2007 15:45:10

Zneth

Demon

Punktów :   

dywagując dalej odpowiednie informacje będą przekazywane tylko tym którzy je wykożystają.
a co sie tyczy osobnych działów to zrobiłbym klasyfikację informacji np.
kategorie A,B,C i D oraz tam zamieszczał odpowiednie info
dostęp do działów będzie przyznawany osobom o odpowiednim poziomie zaufania
w ten sposób motywujemy członków do samodzielnego udowodnienia wiarygodności
jak i stawiamy przed nimi cele by widzieli sens w aktywnej grze

#7 02.11.2007 16:16:33

dziadek3

Demon

Punktów :   

moze sie to uda - bylem takiej gildii - pozeracze slonc na s1 i tam to dzialalo

#8 02.11.2007 16:19:57

maziasty

WebMaster

Punktów :   

Rzeczywiście pomysł jest przedni. Żadego problemu nie będzie z realizacją. Więc jak? Jakieś ustalenia?

#9 02.11.2007 17:27:30

Slick

Demon

Punktów :   

Trzeba dzialac juz - stworzyc działy - ale i wybrac osoby - nie mamy jeszcze gl dowodcy i podleglych mu  zastepcow - proponuje otworzyc temat dotyczacy wyboru poszczegolnych osob a potem segregacja graczy, majaca na celu ustalenie skladu,ktory bedzie mial dostep do tajnych dzialow gildii

#10 02.11.2007 18:05:32

Wojtimen

Demon

Punktów :   

jestem zdecydowanie za. trzeba działać szybko.
swoją drogą można by co jakiś czas podsuwać fałszywych szpiegów.

Niemożliwe to tylko wielkie słowo rzucone na wiatr przez maluczkich, którzy godzą się z naturalną koleją rzeczy, zamiast wykrzesać siły, by ją zmienić. Niemożliwe to nie fakt. To jedynie opinia. Niemożliwe to nie deklaracja. To wyzwanie. Niemożliwe to potencjał możliwości. Niemożliwe jest chwilowe...

"Impossible is Nothing"

#11 02.11.2007 18:08:15

maziasty

WebMaster

Punktów :   

więc jaki ukłąd proponujecie?

#12 02.11.2007 18:13:21

Slick

Demon

Punktów :   

1. Otworzyc temat dotyczacy wyboru strategow wojennych i ich zastepcow (Gl Dowodca i z-cy) - tyle ze osob zarejestrowanych jest ponad 50 a ogolnie gildia liczy ok 100 wiec nie wiem czemu nie ma jeszcze selekcji graczy
2.Mozna sie juz zajac tworzeniem dzialow dla wybranch czlonkow gildii
3.Podzial na okregi - do tego potrzebna jest lokalizacja wszystkich (trzeba cos z tym zrobic)

Jakies propozycje? - prosze dodawac - jak na chwile obecna to jest priorytetowe

#13 02.11.2007 18:16:11

maziasty

WebMaster

Punktów :   

Ja proponuję coś takiego: podział na 4 stopnie: III, II, I i 0. Wszysko co jest teraz dostępne dla członków gildii pójdzie do stopnia II. z czasem będę przydzielał graczom wyższe stopnie. stopień 0 jest najwyższym stopniem i ta grupa będzie najmniejsza.

#14 02.11.2007 18:19:26

Slick

Demon

Punktów :   

no i wg mnie pasowaloby troche uporzadkowac forum - zeby wszystko bylo czytelne - bo jak na razie to nie jest - sam sie gubie chodzac od dzialu do dzialu - np w stopniu II sa 2 tematy Ataki i Wojsko - po co mieszac jak moze byc jeden - i tak dotycza one tego samego - przynajmniej tak z opisu wynika

dzial "Dla wszystkich " mozesz zamienic na stopien III i dodatkowo umiescic tam sklad rady
dobrze ci idzie - ale czemu widze wciaz "Dla wszystkich" na dole pod stopniem 0  ---- bede za jakies 20 min to sie odezwe - cholera taki balagan ze nie moglem znalezc tego tematu z gg bo nie chce mi sie ciagle edytowac

Ostatnio edytowany przez Slick (02.11.2007 18:34:33)

#15 02.11.2007 19:02:49

fenix03

Demon

Punktów :   

jestem za pomysł przedni

Stopka forum

RSS