Forum Gildii Darkness
Myślę, że kontynentalny układ dowódców jest zły, ponieważ na jednym kontynencie może być więcej naszych członków, a na innym mniej. Rzeczywiście, trzeba coś zrobić z resztą, ponieważ nie może być tak, że będziemy mieli "martwych" graczy w gildii.
Jak narobimy za dużo stanowisk to nikt nie będzie wiedział co ma robić. Trzeba zrobić kilka (max 5) o jasno określonych funkcjach. (Szef, Dyplomata, Obcy od rekrutacji i zarządzania członkami, Naczelny dowódca wojsk, Chłopiec do bicia - by każdy wiedział na kogo zrzucić winę jak się coś nie uda ).
Wojskowi swoją drogą, a rada swoją - w radzie:
1)Szef
2)Zastępca
3)Dyplomata
4)Generał
5)może ktoś jeszcze.
Jeśli będzie więcej, to tylko powstanie dodatkowa biurokracja. W przypadku zdecydowania na 50 osób w gildii stanowi to już 10% w radzie - to spory wynik.
nr5 w propozycji Solona wg mnie powinien byc ktos od rozwoju ekonomicznego - ktos kto posiada dosc dobrze rozwinietego kreatora i wie co robic
a tak ogolnie to te wszystkie rangi dla mnie nie sa za dobre - moze powinnismy zastanowic sie nad swoimi nazwami do poszczegolnych stanowisk
aha a co do dyplomatow to mysle ze nie sa potrzebni - wg mnie z-ca szefa powinien zajmowac sie tym
a wiec
1=szef
2=z-ca
3=koordynator wojsk (glownodowodzacy silami darkness)
4=nr5 u Solona czyli glowny strateg ds ekonomi i rozwoju gospodarczego czy cos w tym stylu
no i mamy wolna pozycje