Forum Gildii Darkness
etap II - badanie przeszłości kandydata - w jakiej był gildii jak mu sie dotychczas powodziło jakie utrzymuje stosunki z resztą świata
etap ten będzie wymagał weryfikacji im więcej danych zostanie potwierdzonych tym lepiejPamiętacie że to jest internet ? Zmienić tutaj tożsamość nie jest aż tak trudno - nawet jeśli chodzi o ip i inne dane. Więc tu moje pytanie - jak ?
Sprawdzenie nowego polegało by na zdobyciu informacji o nim od innych gildii. Idealnie było by gdyby miał jakąś rekomendację. Gorzej jeśli został wyrzucony z jakiegoś powodu i o ten powód tutaj głównie chodzi. Nie chcemy sie narażać sojusznikom ani przyjmować kogoś kto w innej gildii nic nie robił albo umyślnie lub nie działał na jej niekożyść. Ostateczna decyzja oczywiście należy do nas. W końcu jeśli chcemy możemy przyjąć kogoś kto zfarmił połowe swojej gildii ale ja na przykład chciałbym wiedzieć o takich rzeczach.
etap III - aplikant podda się dobrowolnej inwigilacji, infiltracji cyvilli, infiltracji armii - w celu pozyskania jak największej ilości informacji
Skoro zgadzamy sie na inwigilację wewnętrzną to chyba nie powinno być z tym problemu
Widze że ten punkt jest dosyć kontrowersyjny. Zatem podkreślę że nie chodzi tutaj o aż tak szczegółowe zdobycie informacji ile o sprawdzenie czy kandydat podda się próbie i tym samym czy będzie oddany.
etap IV - aplikant zostanie poddany próbie zdatności (odda armię - Anihilator, zdobedzie informacje - Transfalowiec, odda zasoby - Kreator)
Rozumiem że armia pójdzie dla dowódcy, informacje dla rady a zasoby dla najbardziej potrzebującego ? Chodzi o to że ogólnie pojęte dobra od takiego delikwenta mają iść na rozwój gildii tak ?
Ależ oczywiście. Gardzę osobami które się wywyższają oraz "używają" słabszych od siebie.
Żadna ilość punktów, ranga i zaufanie nie dają nam prawa do uważania sie za lepszych.
Jest wręcz przeciwnie im większą odpowiedzialnością i dojrzałością wykazuje się członek tym większym szacunkiem go dażę.
Jest w tej gildii kilka osób które szanuję i to one są jej siłą.
Zneth napisał:
Gardzę osobami które się wywyższają oraz "używają" słabszych od siebie.
Żadna ilość punktów, ranga i zaufanie nie dają nam prawa do uważania sie za lepszych.
Jest wręcz przeciwnie im większą odpowiedzialnością i dojrzałością wykazuje się członek tym większym szacunkiem go dażę.
Jest w tej gildii kilka osób które szanuję i to one są jej siłą.
Święte słowa ;] W pełni się z nimi zgadzam.
Tylko jeszcze małe pytanie wracając do tematu - nadal mnie interesuje sposób w jaki chcesz pozyskać info o graczu. Jeśli ja bym zrobił coś nie zbyt hmm "eleganckiego" nick, ip wszystkie dane bym chował (czy choćby użytkownicy TP o zmiennych ip) I wtedy praktycznie wchodzę z czystym kontem. Czy może coś przeoczyłem ?